Å ha en hobby kan innebære investeringer, men det vil naturligvis være avhengig av hva det er man ønsker å gjøre. Èn ting er sikkert og visst: uansett hva det er du drømmer om så vil det være verdt å legge litt penger i det, for en hobby er veldig givende og kan være en kjærkommen avveksling fra dagliglivets kjas og mas.

Hobbbyen kan være ditt fristed, som nevnt, men noe som også kan være et mål med det er å ha noe felles å gjøre sammen med noen andre. Hvorfor ikke sammen med den du bor med? Mange par sliter med å ikke ha felles interesser og noe som de kan prate om. I mange tilfeller kan det være veldig greit å ha noe felles som man kan gjøre og dette vil faktisk kunne gjøre underverker for et samliv. Har man en felles hobby har man også en felles interesse, og det er ikke slik at man trenger å gjøre akkurat det samme. De fleste hobbyer kan deles opp i flere deler og mens mannen gjør én ting kan fruen gjøre en annen. Dette vil være både givende og morsomt ettersom dere sammen kanskje kan skape et felles produkt.

Vi nevnte i en artikkel tidligere at ølbrygging har blitt en populær hobby, og dette kan være en kjempefin måte å samles om et felles prosjekt på. Felles opplevelser gir nemlig noe felles å prate om, og i parforhold kan nettopp dette være noe man sliter med.

Men som tittelen på artikkelen sier så handler det om å finansiere en hobby, og som sagt kan hobbyer være billige og litt mer kostbare. Vi trekker til stadighet frem ølbrygging som eksempel men grunnen til dette er at det er et meget godt eksempel på dette med investeringer. Et lite bryggeri som kan brygge 50 liter øl kan fort komme til å koste opp mot 10.000 kroner og kanskje så mye som 25.000 kroner – alt etter hvor mye man ønsker å legge i det, men dette tjener man overraskende fort inn hvis man hiver seg i bryggingen. Vi kan ta et kjapt lite regnestykke her: 50 liter hveteøl på Vinmonopolet koster fort rundt 7500 kroner, og for å brygge 50 liter kan du regne med utstyr for rundt 7-800 kroner. Kan du hente det selv i en butikk sparer du 200 kroner i frakt. Tenker man 4-5 brygginger har man faktisk tjent inn et helt bryggeri!

De færreste av oss har slike beløp stående på kontoen og for mange føles det kanskje feil å betale så mye for et bryggeri, men da kan man faktisk velge et forbrukslån uten sikkerhet, ettersom man da kan betale det ned i avdrag på et par tusen kroner i måneden. Er man to så går det enda fortere, og da har man eierskap i et flott brygger og en hobby som faktisk er fantastisk morsom.

Nå er det ikke bare brygging som vil ha behov for investeringer, og så nær sagt alle hobbyer vil ha behov for en eller annen form for initiell bruk av penger. Noen ønsker å investere i symaskiner, og disse kan være veldig kostbare – som mange nok vet. Andre vil kjøpe seg snekkerutstyr og ha et lite hobbyverksted, mens andre faktisk vil bygge seg et eget hobbyrom som de kan tilbringe tid i. Det vil alltid være behov for penger og da gjelder det rett og slett bare å finne løsninger fremfor å se begrensninger!