Mange er ute etter å finne seg en hobby hvor de kan bruke de små grå og som ikke koster skjorta å bedrive.

Du kan herved ta det helt med ro: alternativene er mange, og som vi har sagt tidligere er det bare snakk om å bruke fantasien – men vi gir deg uansett noen tips her.

7 forskjellige og billige hobbier

Lesing: Dette er vel kanskje kongen av intellektuelle hobbyer! Å lese kan utdanne deg eller fange deg med en utrolig fortelling. Du har sannsynligvis et bibliotek i nærheten av deg som er full av gode bøker som er tilgjengelig for deg – helt gratis. Alt fra skjønnlitteratur til biografier og fra poesi til blogger: det finnes noe for absolutt alle. En leser lever tusen liv før den dør, og han lever aldri kun ett liv!

blogging

Skriving: Mennesker har vært opptatt av skriving siden 3200 år før Kristus, og alt du trenger er en datamaskin eller en penn og et papir, og vips så er du i gang. Om du liker å skrive sinte brev til redaktøren eller bare vil jobbe med å skrive den neste bestselgeren så vil du ikke behøve å bruke mye penger i prosessen.

Tegning: Maling, skisser, kruseduller eller rett og slett bare å være aktiv med en blyant er uhyre populært, og kanskje en av de billigste aktivitetene som finnes. Se på tegnekurs på YouTube og lær deg noen enkle teknikker og du kan fort bli hektet selv!

Lær et språk: Det finnes mengder av vidunderlige og gratis ressurser tilgjengelig på nettet som kan hjelpe deg med å lære et språk. Du kan lytte på podcaster på vei til jobben eller arbeide deg gjennom et strukturert kurs, og før du vet ordet av det kan du snakke både fransk og klingon!

Podcasts: Lær deg et språk, lytt til din favorittkomiker, hør på en suveren dokumentar eller oppdater deg på de siste nyhetene. Podcaster er en fantastisk kild etil informasjon og er i all hovedsak gratis!

Utdann deg selv: Lær deg hvordan å gjøre akkura det du vil! Gå på et åpent studium, les wikipedia etc. Å lære om verden er faktisk morsomt og vil utvilsomt gjøre deg til en bedre person!

Blogg: Du kan starte en blogg, og dette er både enkelt og gratis. Dette er en flott måte å utfordre deg selv på og la omgivelsene få lese om dine meninger. Å fortelle nettet om dine mål er en super måte å holde deg til planen din på, og WordPress er en av de mest populære løsningene for å blogge på – i hvert fall hvis man ønsker å ha et eget nettsted/domene.