Inneholder annonselenke til Lånemegleren.no

Du har kanskje allerede kjøpt deg hus eller er på tur til å skaffe deg lån til bolig for å gjennomføre dette(Representativt låneeksempel: eff.rente 17,89%, 65.000 o/5 år, etabl.geb. 900, totalt 96.030.)? Uansett hvilken av disse posisjonene du befinner deg i: du er i ferd med å skaffe deg en hobby for livet!

vedlikehold av bolig

Å eie et hus er synonymt med å kjøpe seg arbeid, og derfor er det viktig at man er innstilt på dette. Et hus er en stor investering og tar du ikke vare på denne investeringen vil det kunne komme til å koste deg dyrt, og det har du rett og slett ikke råd til.

Tenk positive tanker

Når du har flyttet inn i huset ditt er det rett og slett bare å finne frem takseringspapirene og begynne på arbeidet. Der vil det stå hvilke ting som er presserende å få utført, og dermed har du en ferdig lagt arbeidsplan – eller en hobbyplan som du må tenke! For det kommer til å bli arbeid, og det kommer til å bli tungt – sånn er det.

Da er det viktig at du er innstilt på dette arbeidet og at du ser på det som f.eks. en hobby. Tenk på resultatet når du er ferdig og tenk at du øker verdien på huset ditt jo mer du gjør. Det vil koste litt penger, tid og arbeid, men det er det jaggu verdt. Legg av penger etter hvert slik at du kan kjøpe inn de materialene og de tjenestene du har behov for.

Les mer om økningen av boligprisene her.

Verdistigningen

Husk på at det ikke er alle som kan oppleve en svimlende verdistigning av hobbyen sin! Det er akkurat det du kan oppleve om du legger hele din sjel i å pusse opp huset ditt og dette er noe du vil kunne nyte godt av i all ettertid. Rent økonomisk vil du bruke en del penger på dette, ja, men husk også på at verdistigningen på selve oppussingen og den generelle verdistigningen i boligmarkedet vil føre til at du til slutt vil komme veldig godt ut av det.

I løpet av en tiårsperiode vil du ha betalt ned en merkbar del av huslånet ditt samtidig som verdistigningen vil føre deg i en posisjon for en refinansiering kan bli aktuelt, og da kan man virkelig begynne å snakke om at man har tjent gode penger på det arbeidet som har blitt gjort.

Kanskje vil det da være på tide å gjennomføre den etterlengtede refinansieringen du har tenkt så lenge på, for da kan du virkelig høste fruktene av det arbeidet du har gjort: det betyr billigere lån og mer penger til overs som du kan bruke til andre ting, f.eks. sparing!