Den fantastiske utviklingen

Vi har sagt det mange ganger før: hobbyer er et meget vidt tema og noe som alle her et eller annet forhold til. Mange har for eksempel vært opptatt av spill hele livet sitt og da tenker jeg spesielt på data- og konsollspill.

Tenk den utviklingen som har vært på dette feltet! Tenk hvordan denne utviklingen har spredt seg videre! Det er nesten ikke til å tro, og at utviklingen vil fortsette er det absolutt ingen tvil om, og det er vel bare et tidsspørsmål før vi får muligheten til å spille på klokkene våre!

Men tilbake til det jeg startet med: jeg husker at jeg hadde en Commodore 64 som jeg spilte på. ‘Press play on tape’ er et begrep som for alltid vil være fastbrent i hjernen min. Etter dette var det på tide med en Atari… eller var det omvendt? Atarien kom kanskje først, men poenget er uansett at dette var fantastiske maskiner som hadde spill som var ekstremt morsomme.

Deretter var det på tide med min første PC, og da kom spill som Championship Manager inn i bildet, sammen med andre titler som SimTower, Doom, Wolfenstein. Det var herlige tider og man kunne vel nesten ikke hatt det bedre!

Men hva med i dag? Jo, i dag spiller mine barn Football Manager i sin iPad og de kan spille det overalt hvor de måtte befinne seg. Alt foregår med et svisj og et svosj, og en stakkars gamling henger rett og slett ikke med lenger. Så jeg lurer virkelig på hva som blir det neste? Jeg snakket om klokker, men dette ligger vel kanskje litt frem i tid, så her får man nesten bare vente å se hva som vil skje. Dette er en bransje i ekstrem utvikling og det neste store blir vel kanskje at VR-bølgen vil komme til å ta fullstendig av.

I mens kan du hygge deg litt med mine gamle minner fra Atarien og River Race, fra en spiller som har lagt ut på YouTube – morsomt gjensyn!