Spiller du Lotto? Hvis ja, hvorfor det egentlig? Hva er poenget med det? Finnes det noe poeng med det? Ja, så klart det gjør det, men sjansespill er uansett et interessant fenomen.

Vi har alle drømmer om å snuble over en enorm pott med penger som kan sørge for at vi ikke trenger å tenke på økonomi mer gjennom livet vårt, og den ‘enkleste’ veien synes å være sjansespill! Det er her det blir interessant for håpet og optimismen som råder blant spille som leverer inn lottokupongen er nesten uten sidestykke!

Vi vet jo følgende: sjansen for å få full klaff i lotto er jo minimal, men likevel leverer vi inn kupongen vår hver uke! Et annet faktum er jo at folk faktisk vinner hver uke, og det er her det blir virkelig interessant. At ‘noen’ må vinne ser ut til å være halmstrået man behøver for å beholde motivasjonen til å levere inn lotto og dette er jo egentlig smått komisk. Det er minimal sjanse for at du skal vinne i lotteriet, så enkelt er det, men allikevel velger du å levere inn en kupong?

Det eneste du gjør, strengt tatt, er jo å bidra til at potten vokser, og at du selv skal få nyte godt av den er jo som sagt minimal.

Men: som sagt så skal jo noen vinne hver eneste uke og hvorfor skulle det ikke være deg? Alle som deltar har jo like liten sjanse til å vinne, så da er det jo egentlig helt greit. Det er bare å fortsette å levere inn kupongen for det er jo tross alt bedre å leve i drømmen enn ikke å ha noen drøm i det hele tatt! Det er sånn man tenker når man spiller lotto og det er drømmen om storgevinsten som gjør at vi fortsetter å spille – selv om vi vet at vinnermulighetene er minimale!

Spill er rart sånn sett, men slik er det!

Les mer om vinnermulighetene hos Norsk Tipping her.