Fisking er en av de aller mest populære hobbyene i Norge, og det er kanskje ikke så rart. Det blir nesten som å vende tilbake til naturen og kanskje spesielt morsomt er det å fiske i ferskvann. Ferskvannsfiske er kraftig undervurdert som underholdning og ved å bedrive dette på fritiden din slår du to fluer i én smekk: du får både trening og du får mat!

Å dra ryggsekken på seg og grave opp mark fra ditt eget lille hemmelige sted er intet andre enn ren terapi, og forventningene man har til hver enkelt tur er nesten til å ta og føle på: tanken om at det i dag kanskje blir en skikkelig rugg på kroken kan få det til å kruse av forventninger i ethvert menneskes kropp. Hvordan man fisker har jo naturligvis også litt å si, og mens noen sverger til stang har faktisk enkelte muligheten til å fiske i ferskvann fra båt. Personlig synes vi at man mister litt av sjarmen ved å gjøre dette, men for de som foretrekker denne fangstmetoden kan vi anbefale en titt på denne siden. Den omhandler båtlån og ferskvannsfiske – mye nyttig informasjon der altså.

Men hva er det egentlig som gjør fisking i fjellvann så spennende? For det første har det kanskje noe med at man er nødt til å ta seg frem til dit man skal være, og at dette ikke nødvendigvis er så enkelt bestandig. I tillegg så er det som sagt den spennende ventingen hvor man bare ser på dubbelet som ligger rolig på den blanke vannoverflaten. Man står der med en kopp kaffe i hånden og følger den litte flytende plastbiten med argusblikk, samtidig som man venter på at den første vannringen skal komme til syne! Da er det bare å begynne å sveive inn og håpe at det sitter en skikkelig rugg på kroken i den andre enden!

Er det rart så mange elsker å fiske? Ikke akkurat, for ønsker du balsam for sjelen er dette akkurat hva du er ute etter!