Du har kanskje lagt merke til at antallet speilreflekskameraer vokser og vokser, og man kan til stadighet se flere og flere med ordentlige systemkameraer hengene fra nakken. Det stemmer nok bra det, for fotointeressen er på skikkelig fremgang over hele verden!

Den teknologiske utviklingen må få mye av ‘skylden’ for dette og i dét legger vi at prisene på gode fotoapparater har gått ned samtidig som teknologien har blitt bedre. De billige kameraene holder nå naturlig nok en høyere standard enn tidligere, og det betyr at det å fotografere og ta gode bilder faktisk har blitt noe som alle kan gjøre. Det eneste som teknologien ikke kan hjelpe deg med er å fange de gode øyeblikkene.

I dagens samfunn kan man nesten lese seg til absolutt alt, og på nettet finnes det et utall artikler, videoer og andre fremgangsmåter som forteller hvordan man kan skape det perfekte bildet. Det er tips til motiv, det er tips til hvilke innstillinger man skal ha på kameraet og det er tips til hvordan man skal redigere bildene i etterkant – kort fortalt kan du nærmest bli en utlært fotograf uten å måtte gå på skole for å bli det!

Hvis det er noe du tenker å jobbe med så vil naturligvis en skolegang være viktig ettersom det er viktig å dokumentere kunnskapen man har, men hvis du ønsker å bli en hobbyfotograf finnes det utømmelige kilder på nett som du kan benytte deg av.

Det har også blitt populært å delta på såkalte fototurer, og disse dukker nå opp i stort monn over hele verden, og det finnes flere slike som går til for eksempel Lofoten i Nord-Norge.

Det som kan være et interessant prosjekt for deg som hobbyfotograf kan være å ta bilder som du kan ha i ditt eget hjem, men her er det viktig at du er tålmodig og venter på det rette øyeblikket. Knips bilder og lær hva som må gjøres av innstillinger hvis du ønsker å forstørre dem, slik at du ikke ender opp med et kornete bilde når det blåses opp.