Det er på tide å slå et lite slag for miljøet vårt, og dette mener vi er så viktig at vi har lyst til å belyse det her på våre sider – selv om det er litt utenfor temaet vårt.

Miljøet er så viktig at det er dyptgripende og noe som inngår i alle situasjoner ved våre liv, og det er derfor vi ønsker å ta det opp. Problemene knytter seg naturligvis til bruk av energi, og det er dette vi skal snakke litt om her. Energi er noe som omgir oss alle mennesker til enhver tid, og det er ingen tvil om at bruken av energi er en stor utfordring for planeten vår.

Vi vet vel alle sammen innerst inne at noe er nødt til å gjøres, men det er faktisk ikke så lett som bare å si det. Å gå fra ord til handling er en krevende øvelse, og hvordan skal man starte? Hva kan man gjøre? Hva betyr det at jeg velger elbil fremfor en bil med fossilt drivstoff? Det er vanskelig å si, men naturligvis betyr det noe – om ikke annet så for symbolikkens skyld. Skal det monne må det skje i stor skala, og det er jo liten tvil om at elbilsalget har gått kraftig til værs her i landet. Men holder dette? Hva med industrien? Hva med alt det andre som har innvirkning på miljøet?

Hva med hogst av regnskog? Hva med …. ja, hvor skal man fortsette og hva skal man si. Det er så stort og omfattende at man nesten kan bli matt av å tenke på det. Men å tenke er viktig, mye viktigere enn hva man skulle tro! Og det er det vi oppfordrer til her hos oss. Gjør de riktige grepene i hjemmet ditt og i hverdagen din, og du kan da si at du har gjort din del. Reduser ditt eget utslipp av CO2 så mye som du kan og vær stolt av det du har oppnådd.

Tenker mange på denne måten vil verden bli et bedre sted i løpet av ganske så kort tid!