paelas

Siri Hoftun har strikket siden 2010 og det var en hobby som tok til da hun ventet barn. Lite visste hun vel da om at den nye interessen skulle bli hennes arbeid i løpet av noen få år!

Mange drømmer om sin egen bedrift og det å kunne være sin egen herre (eller dame da), og akkurat dette klarte 34 år gamle Siri Hoftun å realisere. Hun er oppvokst på Sauda, og det kommer i en avisartikkel i Ryfylke.net frem at hun i dag har hele 6000 følgere på sin Instagram-konto. På denne kontoen publiserer hun bilder av de forskjellige produktene hun har strikket, men dette er ikke alt: hun har sammen med to venninner som har den samme hobbyen startet en egen nettbutikk hvor de selger strikkeoppskriftene sine!

Dilla

Det som startet som en uskyldig hobby utviklet seg etter hvert til å bli strikkedilla, og hun slår i artikkelen fast at aktiviteten er veldig passende i en hverdag som trygt kan regnes som travel. Dette kan man faktisk feste lit til ettersom forskning har bevist at strikking har en effekt som er både avslappende og beroligende. Hoftun har til vanlig jobb som psykologspesialist i Trondheim, og forteller at nettbutikken og aktiviteten som følger der skiller seg veldig fra det alvoret hun har i sin ordinære jobb. Det å kunne skapte et konkret produkt og å kunne være skapende kreativ er for henne en stor fordel, og at det at man rett og slett ser at det man strikker faktisk vokser er også veldig givende.

Når man er ferdig med produktet kan man også tenke på at det er med på å gjøre andre mennesker både varm og god! Strikkingen hennes kommer som regel barna til gode, men også hun selv nyter godt av fingerferdighetene, og hun mener bestemt at det kun er fantastisen som begrenser hva hun faktisk kan strikke. I bunnen av hobbyen hennes ligger lyst-prinsippet, og i det legger hun at om hun liker et mønster, en teknikk eller en farge setter hun ganske enkelt i gang og produserer!

Som en bonus av alt dette vurderer også Gyldendal å legge til oppskriftene hennes i en ny bok!

Sjekk ut nettbutikken deres her: Paelas.com