Antallet digitale speilreflekskameraer som finnes rundt om i norske hjem i dag er meget høyt, og stadig flere trykker denne hobbyen til sitt bryst.

At fortografering er morsomt er det ingen tvil om og når man etter langt tids trening endelig behersker denne kunsten kan man trylle frem de vakreste motiver som tenkes kan. Mange har også stor kunnskap innen bildebehandling og bruker derfor mye tid på etterarbeidet slik at de får et resultat som er best mulig.

Nå skal det imidlertid sies at dette er en hobby som kan være både dyr og tidkrevende, for som man vet er det ikke inne i huset at de beste motivene befinner seg, selv om man naturligvis også kan få til et blinkskudd her også fra tid til annen. Når vi mener tidkrevende så mener vi virkelig tidkrevende, for når man må pakke sekken sin og stikke ut i naturen for å finne motivene man er ute etter er det ingen tvil om at dette er noe som kan legge stort beslag på din fritid. Ønsker man å bli god til å fotografere er man nødt til både å sette seg inn i hvordan man fotograferer best mulig, men også bruke tid på å faktisk ta bilder. Og skal man faktisk ta bilder så må man komme seg utenfor husets fire vegger, så da blir det en prioritering om dette er noe man har tid til.

Vi sa at det finnes mange kameraer rundt omkring i landet, men det er nok også mange av dem som har kommet inn i huset som et resultat av et impulskjøp og som oftes står og støver ned på en kjøkkenbenk.

Tenk deg derfor godt om før du går til innkjøp av dyrt fotoutstyr. Det er en fantastisk hobby å ha, men det er altfor dyrt utstyr å investere i hvis du ikke planlegger å bruke det tilstrekkelig. Det er en ærlig sak som vi ønsker å informere om.