Litteraturmengden som finnes om forskjellige hobbyer er enorm og hvis du vet hvor du skal lete så kan du finne alt mellom himmel og jord – både på norsk og på andre språk. Nettet er naturligvis også en god kilde, men mange av oss er så gammeldagse at vi foretrekker gode, gamle papirbøker eller blader som vi kan bla i. Dette forstår vi godt og det er faktisk noe helt eget å ha et fysisk produkt i hendene når man skal lese seg frem til et triks eller to.

Det finnes mange gode forlag som gir ut alt mellom himmel og jord og hvis du er en tålmodig leter så vil du kunne finne uttallige bruksanvisninger og fremgangsmåter innenfor alt det du måtte lure på. Det gjleder bare å vite hvordan du skal lete. Vet du ikke det eller ikke er så god på date er det enkelt og greit bare å ta en tur innom ditt lokale bibliotek for å spørre om hjelp der. Du kan få utrolig god veiledning der og der vil også bibliotekarene kunne bestille inn bøker fra andre biblioteker som de ikke har der hvor du måtte befinne seg. Det er naturligvis gratis og tanken på å ha alle bøkene i norske biblioteker for din hånd er en herlig og besnærende tanke.

Det finnes et bredt spekter av hobbyer som man kan gjøre og det kan være alt fra modellflybygging til støping av stearinlys. Felles for dem alle er det at det finnes litteratur i massevis om hvert enkelt tema som kan kan fordype seg i eller som man kan finne sårt tiltreng inspirasjon i.

Vi anbefaler også at du tar turen innom en real bladkiosk for å se om du finner noe der. Slike kiosker har stort utvalg av blader i forskjellige kategorier og hvis du er en fotoentusiast vil du finne mye meget godt lesestoff der. Bladene er ofte importerte og derfor som regel engelskspråklige.

Det som er positivt med slike blader er at kunnskapen du der kan hente ut er 100% oppdatert, og spesielt bra kan dette være innenfor hobbyer som har med for eksempel tekniske ting som fotografering å gjøre.