Har du kanskje lyst til å prøve noe helt nytt og annet som hobby? Vi har fått et tips fra en av våre lesere som har bedt oss anbefale investering! Dette synes vi var rimelig spenstig og bestemte oss for å se nærmere på hva dette innebær.

Vår tipser ba oss innstendig om å se bort i fra tradisjonell trading, og at vi skulle rette blikket mot cfd handel. Helt ærlig så ante vi ikke hva han snakket om, men etter hvert som vi begynte å lese litt om dette så skjønte vi at dette er noe som virkelig er i ferd med å ta av.

Enhver vanlig mann i gaten kan registrere seg en konto hos en såkalt handelsplattform. Slike finnes det flere av men det går vi ikke inn på her. Deretter gjør man enkelt og greit et innskudd og vips så er man i gang. Grunnen til at dette er så enkelt er at man ikke handle med ‘faktiske’ aksjer eller andre såkalte instrumenter, men at man inngår kontrakter som omhandler hvilken retning kursen vil ta. Dette innebærer at om du tror at for eksempel Statoil vil falle i verdi, så kan du inngå en kontrakt om nettopp dette, og faktisk få gevinst på det!

En annen fordel er at man ikke behøver så stor kapital for å få stort utbytte. Her kommer et begrep som heter giring inn i bildet, og det betyr at man kan ‘akselererer’ investeringene man gjør. Man får altså et et utbytte som er mange ganger større det som den initielle investeringen skulle tilsi. Med en giring på 25x så får man med en tusenlapp den samme avkastningen som om man hadde investert 25.000 kroner. Ganske fantastisk eller hva? Naturligvis er risikoen også betydelig ettersom det samme vil gjelde for eventuelle tap.

Noe annet som er viktig å forstå er at man ikke eier noe som helt av det man inngår kontrakter i. I en vanlig aksjehandel vil du hele tiden eie aksjen, men i cfd handel inntar du kun en posisjon hvor du spekulerer i utviklingen til det underliggende produktet.

Man kan handle indekser, aksjer, valuta og mye mer. Markedet er enormt, og spesielt gjelder dette valuta. Les mer om valuta her.