Julen er tid for spill

Den deilige og forhåpentligvis fredelige juletiden har endelige kommet, og med den kanskje noen sårt tiltrengte dager med ferie. Hva skal du bruke disse dagene til? Litt spenning i forbindelse med åpning av pakker blir det nok, og det vil definitivt bli spist mye god mat og drukket mye god drikke! Vi håper imidlertid også at du tar deg tid til å nyte dagene med litt spill av ymse slag. Kanskje vil du bruke tiden med familien eller venner til å prøve noen brettspill? Kanskje er rollespill noe for dere? Kanskje er det noe så enkelt som et slag Yatzee som står på plakaten. Uansett hva dere velger å gjøre, så har dere nå en gylden mulighet til å nyte litt kjærkommen tid med familien. Det har dere fortjent og det kan faktisk gjøre underverker med samholdet!

Spill er noe som er stort over hele verden og det finnes til og med nettsider hvor mennesker kan drøfte dette med hverandre. Der kan man dele ideer, erfaringer og mye annet, og dette kan være nyttig for de som er i overkant interessert i spill. Undertegnede brukte mye tid på rollespill i sin ungdom, og her var det flere forskjellige spill som gjaldt. Da vi var elever på videregående skole brukte vi å samles en liten gjeng én gang i uken, og da hadde vi en egen game master (tror det var dét han ble kalt) som styrte spillet ut i fra en bok med handling.

Spillet gikk under forkortelsen MERP, og dets fulle navn var Middle-earth Role Playing – basert på Tolkiens fantasy-verden fra bøkene Ringenes Herre og Hobbiten. Har kunne man løse oppdrag i felleskap og ved hjelp av terningkast avgjøre om man lyktes med å angripe eller forsvare seg. Sene nattetimer med timesvis med spilling og brennende stearinlys er et minne som har brent seg fast hos meg i hvert fall. Julen er en høytid hvor nettopp slike minner kan skapes, og derfor anbefaler vi at nettopp du gjør det.

Les mer om MERP her.