Antallet hobbyer man kan ha er ekstremt stort og det er mange som har dyr som sin store lidenskap og hobby. Det er ikke så spesielt vanskelig å forstå hvorfor, for det er jo ingen tvil om at kjæledyrene våre kan være riktig så nuskete.

I denne artikkelen skal vi snakke litt om dette med kaniner for dette er et av de mest populære kjæledyrene vi har i Norge i dag. Dessverre er det ofte slik at mange ikke har tilstrekkelig kunnskap om dyrehold, men dette betyr ikke nødvendigvis at dyrene ikke har det bra! Mange er veldig flinke og gjør sitt aller beste med dyrene, men husk på at det alltid kan bli litt bedre!

Et godt eksempel på dette kan man finne blant hundeeiere. Hundeeiere er ofte, men ikke bestandig, veldig forsiktige med hvilken mat de gir til sine dyr, og dette er selvsagt helt rett. Når man er på reise og skal låne bort hunden er det ofte slik at dyrepasserne gir hundene all slags mat, og da kan det bli servert både middag, dessert og mer til. Dette gjøres naturligvis i beste mening, men man skal huske på at dette er svært usunt og uheldig for dyrene. Deres mager er ikke laget for å tåle den samme maten som oss, og dette er man nødt til å ta konsekvensene av. Så selv om man i beste mening gir dyret både middag og mer til, så vil dette over tid være skadelig for dyret.

Det samme gjelder naturligvis også for kaniner. Også de skal ha et kosthold som er passelig for dem, og det betyr at de ikke skal ha gulrøtter hele dagen. Litt salat går an, men i all hovedsak er det her høy som er nøkkelen.

Det er også mye annet man kan ha nytte av å lære seg om kaniner og for eksempel kan det være greit å vite at kaniner alltid har det best når de er to sammen!

Les mer om hvordan kaniner bør ha det på disse sidene.