Det er utrolig mange hobbyer man kan bruke tiden sin på og det eneste som begrenser en flittig og ivrig arbeidsmaur er fantastien. Har du kanskje lyst til å lage noen nye og hjemmelagde gaver til jul år? Hvorfor ikke prøve støping av lys!

Hvor mange som driver med støping av lys skal være usagt men at det er spennende, givende og veldig morsomt er hevet over enhver tvil. Som hobby er dette også veldig morsomt og det vil gi deg de nydeligste gaver du noen gang har tenkt på, og i tillegg er det personlig og ganske billig. Tiden hvor man kun kjøper dyre gaver til hverandre er forhåpentligvis over og nå er det kanskje de personlige og hjemmelagde gavenes tid.

Støping av lys er i så måte en flott måte å starte på, og du trenger ikke engang å vente – start i dag og vær godt forberedet til jul. Tiden fremover kan du bruke til å eksperimentere med farger og dufter og vi kan nærmest garantere deg at dette vil bli en morsom opplevelse for deg.

Mange tenker kanskje på lysstøping som noe man gjorde på juleverkstedet på skolen, og da hadde men en veke med en mutter i enden, og denne dyppet man opp og ned av stearinen. Dette er naturligvis også morsomt, men det er ikke helt slik man driver med dette i dag. Gamle stearinlys kan man gjerne bruke, men det er også mange som kjøper ferdig stearin i kubber som de smelter og bruker til dette formålet. For at lysene skal bli pene bruker man også støpeformer som man heller stearinen ned i og dermed får man et resultat som er like flott som om det kom direkte fra butikken.

Slike ting kan man bestille fra for eksempel Panduro.no, og der får man også tak i dufteoljer som man kan ha i stearinen. Man kan dermed sette sitt helt eget preg på lyset og når du har funnet frem til den perfekte formelen er det rett og slett bare å starte med gaveproduksjonen.

Hvis du i tillegg lager et glass med hjemmelaget syltetøy og komplimenterer med litt annen hjemmelaget mat i tillegg har du den perfekte gaven som du kan gi bort til hjul. Dette blir langt mer personlig og noe mottakeren garantert vil bli mer glad for enn et gavekort på Jernia eller en flaske med vin.

Sett i gang med julegavene allerede nå og få en avslappende julefeiring.