Økonomi og penger er et vanvittig stort kunnskapsområde og det er veldig mange der ute som kan mye om dette – heldigvis! Grunnen til at vi sier ‘heldigvis’ er naturligvis for alle de som ikke har like stor kunnskap på dette feltet, og det er det mange som har. Økonomi kan være en lunefull ting å forholde seg til, men som en viktig del av livene våre må vi allikevel gjøre det.

Da kan det være greit å ha nettsider som man kan lese seg opp på om de forskjellige sakene som omhandle økonomi, og også slike sider finnes det mange av – man må bare klare å finne dem!

Det er her denne artikkelen kommer inn i bildet og vi hadde lyst til å komme med et lite tips om en svensk side som heter Finans Bloggaren Siden er skrevet på svensk som sagt, men det gjør egentlig ingenting ettersom det meste som skrives der kan relateres til norske forhold. God skrivekunnskap er god skrivekunnskap uansett om det hele foregår på norsk eller svensk, for prinsippene er jo i praksis de samme. Det er ikke så stor forskjell på våre land, så her er det bare å suge til seg den kunnskapen man kan få.

Det vi liker aller beste med denne siden er at den er skrevet på et enkelt språk, og det er akkurat det som kan være komplisert mange andre sider. Ofte henger man med men plutselig kommer det et fremmedord som forfatteren tar for gitt at du skjønner, og dermed faller hele bunnen ut av innlegget og man mister tråden i det. Det er en kunst å skrive på en måte slik at alle kan forstå det, og dette er et viktig prinsipp ved det å skrive. På høyskoler får man beskjed om å skrive slik at man skal anta at leseren ikke kan noe om det man legger frem, og dette er en god regel å følge!

God lesning!