Det er mange kunstnerisk anlagte sjeler der ute og det er utvilsomt mange som drømmer om å kunne leve av sine evner som sådan. Dette er som kjent ingen enkel sak, og hvis man skal stikke fingeren i jorden må man nok erkjenne at det kreves en viss utdannelse. Slike skoler finnes det flust av, både i Norge og Sverige og resten av verden forøvrig, og kommer man ikke inn på skole i Norge finnes det nok av andre plasser i Europa og verden forøvrig man kan prøve.

Et eksempel på en skole fra vårt naboland er Konstfack – og følger du linken så finner du en slags hyllestside til denne skolen skrevet av noen tidligere studenter. En litt morsom vri for å skryte av sin tidligere skole, og hvem vet: kanskje er hyllesten en del av et større kunstprosjekt!

Som du skjønner – kunst kan være så mangt og det handler ikke bare om papir, pensler, skulpturer også videre. Kunst handler hele tiden om å bryte grenser og å kartlegge og oppdage nytt landskap. Det er de som klarer å være nyskapende og samtidig dyktige som får sine minutter i lyset, og dette er ingen enkel sak. Skolegang er viktig, og å bli skolert innen kunsten er naturligvis også viktig for å kunne lære seg om kunst i seg selv og kunstens historie. Historie er viktig innenfor alle fag, og for at man skal forstå og kunne forme fremtiden må man ha kunnskap om fortiden.

Slik er det, og hvis du er en som har lyst til å leve av kunsten din må du på skole – og det trenger som sagt ikke å være i Norge!