Jeg må si det og jeg ser med stor bekymringen å utviklingen vi har i trafikken i Norge i dag. Jeg synes det smeller altfor ofte, og altfor ofte får vi et offer som enten fikk svi for egne eller andres feil. Dette er den harde realiteten, og det er dette man må forholde seg til.

Hvert eneste tragiske utfall av en bilulykke er en tragisk utfall for mye, men jeg skjønner allikevel ikke hvordan utviklingen har kommet dit. Hva er det som gjør at vi nærmest beveger oss baklengs inn i fremtiden? Vi har jo bedre og tryggere biler! Vi har jo bedre kjøreopplæring! Vi er jo mer opplyst! Come on da, folkens, dette er for dårlig!

Det må være mulig å få ned antallet dødsulykker å veien, men dessverre er det ekstremt mange menn som slutter å tenke når de setter deg inn i bilen og tar fatt i rattet. Hva er det som for en voksen mann å kjøre like fort på vinterføre som på sommerføre? Helt seriøst?

Jeg lurer virkelig på det. I tillegg har vi de ekstreme sjansetakerne, de som drar av en fire-fem biler i en smell i en forbikjøring og nesten tar livet av seg selv og alle andre som er involvert når de til syvende og sist frontkolliderer med en bil i motgående kjørefelt.

Nei jeg er dypt urolig over utviklingen, og det er vel ikke lenge før vi ser slike forhold her på veiene våre, hvor glitrende muskelbiler gjør det enda farligere å ferdes langs disse.

Nei, dere unge og voksne menn, dere som har skylden i de aller fleste trafikkulykkene: skjer dere og ta ansvar for hvordan dere ferdes i trafikken. Det er du som risikerer livet til andre mennesker og jeg sier enkelt et nei takk, til den risikoen.