Ølbrygging som hobby har eksplodert i Norge og nå brygges det deilig gudedrikk i mange kjellere, garasjer og kjøkken! Det er morsomt, det er spennende og du verden så godt det smaker!

Øl har i løpet av de siste årene fått et aldri så lite kulturelt oppsving, og det betyr at nordmenn nå i langt større grad en tidligere er nokså kresne på hva de lesker sine struper med. Fremveksten av de mange mikrobryggeriene skal ha mye av æren for det, og når man nå slenger ut begreper som IPA, Porter og Stout er det mange som nikker gjenkjennende på hodet.

Brygging hjemme kan gjøres på mange forskjellige måter og faktisk trenger man ikke mer enn en litt stor gryte for å komme i mål. I tillegg trenger man et par plastkar og litt forskjellig småting, og vips så er man i gang med å koke sitt eget spesialdesignede øl. Det finnes ekstremt mange gode sider og forum på nett hvor man kan finne ut det aller meste man trenger å ha for å komme i gang, og man kan sågar kjøpe små eller store bryggerier som kan benytte seg av for å få det aller beste resultatet.

Slike selges på nett av norske leverandører og det er mange som bruker slike her til lands. Det er også egne forumtråder tilegnet det enkelte bryggeri så her er det mye god læring å få bare ved å lese.

Når man skal brygge så kan man gjøre det på forskjellige måter, og det innebærer alt fra ekstraktbrygging til all-grain – altså at man brygger helt fra bunnen av, noe som innebærer hele prosessen fra mesking til ferdig øl.

Uansett hvilken metode du måtte ønske å benytte deg av så vil du kunne nyte ølbrygging som en fantastisk givende hobby ettersom du kan nyte et ferdig produkt i etterkant. Det er ingenting som er så spennende som å åpne den første flasken med øl man har laget.!