Interessen for penger er en interesse som kanskje ikke alle deler men som veldig mange har en formening om. Penger er noe av det aller viktigste i våre liv, og derfor er det egentlig litt merkelig at det ikke er flere som virkelig ønsker å sette seg inn i dette temaet med det målet for øyet å bli flinkere på det personlige plan. Man trenger ikke å være noen ekspert eller å bruke enorme mengder med tid på dette, men en viss kunnskap burde de aller fleste ha.

Vi har fulgt nøye med på Luksusfellen på TV3 i mange år, og av og til så tar man seg i å lure på hva det egentlig er som fører folk ut i en slik elendig økonomisk situasjon. Man kan saktens undre seg, men det er jo rett og slett nødt til å være en form for økonomisk ubevissthet i en skala som nesten ikke er til å tro.

Det ene kredittkortet avløser det andre og kjøpene som gjøres med disse kortene er jo alt annet enn nødvendige. Det tas forbrukslån i hytt og pine uten å ofre tilbakebetalingen en tanke og også her er investeringene av en høyst tvilsom karakter. Ja, kort fortalt: en økonomisk opplæring hadde så definitivt vært på sin plass, og det er vel akkurat dét som de får av de økonomiske ekspertene som leder programmet.

Forhåpentligvis kan man bare håpe at det hjelper og at disse menneskene kommer seg ut av den økonomiske knipen de befinner seg i. Trikset som de bruker for å komme seg å fote i kan du lese mer om i denne svenske artikkelen, og det er i grove trekk akkurat de sammen grepene som man anvender seg av i den norske varianten av programmet.

Å eie og bruke et kredittkort er helt ok, så lenge du har penger til å betale tilbake den summen du har brukt før rentene begynner å løpe på lånet. Et forbrukslån er også greit, men bruk da for all del pengene til noe fornuftig og ikke bare til tomt forbruk. Se også at du har en økonomi til å betjene lånet slik at du ikke får inkassoproblemer og påfølgende betalingsanmerkninger og tvangsinndrivelse av pengene. Du kan havne i problemer som du knapt visste eksisterte!