Dykking er en spennende hobby – spør bare de som driver på med det! Driver du med dette vet du naturligvis hva det dreier seg om, men er du i tenkeboksen og vurderer ta nødvendige kurs er det bare å gratulere: du har masse flott i vente.

Å dykke er ikke den billigste hobbyen man kan ha, og det er man nødt til å være ærlige om. Det er mye utstyr som skal kjøpes og det er kurs som skal gjennomgås. Ingenting av dette er gratis så man må ha finansieringen på plass. Det kan være greit å låne penger til alt utstyret for de færreste har slike summer stående på kontoen sin, og hvis de har det så skal de ikke brukes til hobbyutstyr!

Dykking er heller ikke en fritidsaktiviet som er uten risiko og dette må man også være klar over. Tilstrekkelig og god opplæring er derfor av ytterste viktighet. Man kjøper seg bare ikke utstyr og hopper til havs for deretter å stupe ned i mørket. Det er er nesten det samme som å gå frivillig til den visse død, og det er ingen overdrivelse!

Så vår fremste oppfordring er rett og slett å være sikker på at du er ordentlig skikket til å gjøre det du skal og at du tar alle forholdsregler. Du skal aldri dykke alene og det skal bestandig være noen sammen med deg i båten som kan hjelpe deg opp hvis noe skulle gå galt. Husk at det ikke er noen marginer der nede og det er mye som kan gå galt hvis du ikke har fått skikkelig opptrening.

Men når det er sagt: dykking er som sagt en fantastisk hobby og hvis du i tillegg liker å fotografere kan du virkelig gjøre noen helt nydelige blinkskudd undervann. Det går an å dykke ned til skipsvrak og det går an å ta bilder av både fisk og annet under vann. Det er en helt annen verden og det er ikke så rent lite spennende det som venter på deg. Tenk deg det øyeblikket når den store steinbiten kommer ut av mørket og skremmer vannet av deg!