De nye gummistrikk-armbåndene går som en farsott over landet, og over hele fjøla meldes det at butikker er utsolgt og at folk til og med strå på venteliste for å skaffe seg de fargerike og små gummistrikkene!

Barn over hele landet har virkelig tatt til seg strikkene og karakteriserer sågar som en gøy og ‘kul hobby’ meldes det fra NRK.no.

Tomme butikker

Strikk armbånd
Over hele landet finner man butikker som er utsolgt for verktøy som man bruker til å lage armbånd med og som sagt er det venteliste flere steder på dette. Faktisk er det slik at kundene skal få melding pr. SMS når varene kommer i butikkene og det sier ikke så rent lite om det trykket som er på produktet.

Sjekk video nederst for hvordan å lage et enkelt strikk-armbånd!

Fra Panduro Hobbys kjedekontor meldes det at de har store utfordringer med å få forsynt butikkene med nok utstyr og at det er skrikende etterspørsel etter både strikk og verktøy. Salget har med andre ord gått rett inn i himmelen og det er ingen tvil om at produktsjon av strikkarmbånd har blitt en skikkelig ‘hit’ på hobbyfronten. De sier også at man ikke har hatt en slik populær trend siden sikkerhetsnålstrenden som herjet for omlag 10 år siden, og at denne faktisk er enda mer populær.

Inspirert av YouTube
Små og fingernemme barn over hele landet finner sin inspirasjon for armbåndsproduksjon på YouTube og der er det en rekke videoer som forklarer hvordan man skal lage de populære armbåndene i en rekke forskjellige varianter og farger. Det er nok sannsynlig at der er en god del mammaer i det ganske land som mottar en rekke slike i disse tider!

Spinnvilt i England

Det er ikke bare i Norge at hobbyen er populær, og det har tatt helt av i enkelte andre land, blant annet i England. I Sverige og Danmark er også interessen enorm, og i Sverige og Storbritannia har til og med de kongelige blitt sett offentlig med armbåndene, og dette fører naturlig nok til en ytterligere boost om produktet.

Hoobyen hadde sitt utspring i USA og hos Pandura arbeides det på spreng for å få tak i nok verktøy og strikk for å forsyne markedet i Norge. På halvannen uke sender hobbygiganten ut 26.000 verktøy samt at 80.000 pakker med bånd når butikkene. De tror at det er de mange og flotte fargene som gjør det så populært i tillegg til at både gutter og jenter kan gjøre det. Ingen kunnskaper kreves, det er enkelt og man kan ha det på seg!