Tålmodighet er en dyd

I idrett kan man si at tålmodighet er en dyd og det er jo slik at det å vinne et mesterskap er noe som alle naturligvis trakter etter. Når vi snakker om fotball så tenker jeg spesielt mye på Liverpool. Laget har ventet og venter og var så nære som de kunne bli for et par år siden, men det ville seg ikke. Man kan godt si at det er en forbannelse men én ting skal de ha: laget har fantastiske fans og man må vel kunne karakterisere den gjengen som ekstremt tålmodig.

Nå skimter man noe positivt der inne i fremtiden og det er jo naturligvis redningsmannen Jurgen Klopp som får den store æren. Liverpool er laget å slå nå, og de topper tabellen etter at de nedsablet Watford med solide 5-1 hjemme på Anfield! I tillegg har de gjort unna en rekke av de vanskeligste bortekampene, noe som inkluderer Chelsea, Arsenal og Tottenham. De fikk vel til sammen 7 poeng på disse kampene og det er jo intet mindre enn strålende gjort.

Også i USA har man fått sett at tålmodighet er en viktig egenskap og det var nok mange som unnet Chicago Cubs seieren i Major League Baseball i år. Det er 108 år siden laget vant sist, og da må man nesten få lov til å si at det var vel fortjent!

Liverpools titteltørke i Premier League kan knapt måle seg med dette og en ørkenvandring på 108 år må man få lov til å si er spesielt. Byens innbyggere satte i alle fall pris på tittelen og 5 millioner mennesker viste sin takknemlighet da den store seieren ble feiret i byens gater.

Så til alle Liverpool-fans der ute: vær tålmodig og vent på det riktige tidspunktet. Kanskje blir tittelen deres i år – kanskje blir den det ikke! Det eneste vi vet er at idrett og sport er en hobby som fascinerer og sørger for at livet blir litt rikere fra tid til annen.