Vi har tidligere skrevet litt om trading som hobby og dette er som sagt virkelig i ferd med å ta av her i Norge. Amatører strømmer til de forskjellige tradingplattformene og at dette er spennende er mildt sagt en underdrivelse!

Drømmen om å tjene store penger på kort tid er i aller høyeste grad levende, og det beste av alt er at dette faktisk er mulig – hvis man vet hva man driver med. Skal man lykkes i denne bransjen er strategier et absolutt must, og har man ikke det kan tradingen bli en meget tung opplevelse for deg personlig.

Husk at man her snakker om et giret produkt og dette gjør at gapet mellom store fortjenester og store tap er meget kort. Det er derfor viktig at du har helt klare strategier som du jobber etter og her tenker vi først og fremst om å sette grenser hvor hvor stor profitt man skal ta og hvor store tap man skal akseptere.

Å sette tapsgrenser er alfa og omega og det samme kan sies om hvor mye man skal ta og akseptere i overskudd. Å akseptere overskudd høres kanskje rart ut, men mulighetene til å få overskudd på 20-30% er så definitivt tilstede at man lett kan la seg blinde av disse sjansene. Dette fører til at man tar unødvendige risikoer og en handel som ligger solid i pluss kan fort snu til å havne på minussiden, og derfor er det viktig at man har disse reglene og følger dem disiplinert!

Dette vil være skillet mellom en som lykkes og en som mislykkes og jakten på den gigantiske avkastningen vil i nesten alle tilfeller føre til at du ender opp med å tape mer enn du tjener. En klar regel å følge vil hjelpe deg over lengre tid, og det er tross alt det du jo ønsker å lykkes med – nemlig å leve av denne aktiviteten!