Utvinne bitcoin

Du kan få deg Bitcoin på flere måter enn kun å kjøpe Bitcoin på en eller annen internettside. Den artigste måten å få seg en Bitcoin på er å jobbe for den. Du kan da med andre ord tjene Bitcoin ved at du løser oppgaver, som kommer i form av matematiske formler, sammen med andre som også liker å gjøre det samme mot betaling. Når du vil gjøre dette kalles det for gruvedrift, utvinning eller mining. Det brukes forskjellige ord, men det mest forståelige på norsk synes vi er utvinning. Du hjelper med andre ord Bitcoin systemet med å fungere og er en stor spiller i hvordan millioner av personer får det de ønsker overført og hvordan milliarder av kroner i form av Bitcoin flyttes hver dag.

Bitcoin

Du kan utvinne Bitcoin ved å leie datakraft eller ved at du kjøper ditt egent utstyr slik at det er du som eier selve maskinene som trengs. Det første du må gjøre når du ønsker å starte med utvinning er å kjøpe deg utvinningsutstyr. Utvinningsutstyr er noe som heter ASIC miner eller en ASIC maskin. Det er spesielt noe som heter hash som du trenger å fokusere på her. Hvor mange hash kan din ASIC maskin gjøre per sekund? Jo flere hash jo bedre er det og jo dyrere blir det. Disse ASIC maskinene bruker veldig mye strøm så du trenger å kjøpe en strømkontakt for å bruke all denne strømmen. Det er ganske viktig at du fokuserer på strøm og hvor effektiv denne strømkontakten er til å gi ASIC maskinen alt den kan uten at noen blir borte på veien. Du betaler mye for strøm og mange har havnet i en situasjon hvor de bruker mer penger på strøm enn det de får igjen fra antall Bitcoin som blir produsert. Så, det første du gjør er å kjøpe deg en maskin. Denne maskinen trenger ikke å være så dyr, men de fleste starter på rundt 10.000 kroner og du kan fort havne på 50.000 kroner. Da har du en brukbar maskin.

Programvare

Det neste steget i det du trenger å gjøre er å få deg en lommebok. Når du har en lommebok så kan du ta i mot Bitcoin som blir produsert fra maskinen når alt er koblet sammen. Du trenger kun å laste ned en lommebok og passe på at den er sikret på en måte som gjør at du ikke mister eller blir frastjålet Bitcoin.

Tilkobling

Når du har maskinvare og strømuttak, og du i tillegg har lastet ned lommeboken er det tid for å gjøre det siste steget. Du må koble strømuttaket til ASIC maskinen, som igjen må kobles til internettet. Da er det bare å trykke på «on» på maskinen din og det vil nok ta en 10 minutter for maskinen er oppe å gå. Det siste du må gjøre er å koble ASIC maskinen med din lokale IP adresse, legge inn din utvinner pool identifikasjon og tilslutt passe på temperaturen.

Written by Lauren Vasquez